Instagram

11/11 Workshop Monoprints op papier

28-08-2023

Kunstzinnig | Creatieve workshops waar mensen met en zonder een psychische kwetsbaarheid samenkomen. 

Ook dit jaar worden er op zes zaterdagen, verspreid over september, oktober en november diverse workshops gegeven in Wolfheze. Op 11 november geef ik weer de workshop Monoprints op papier. We gaan aan de slag met tetrapak en een pastamachine om afdrukken te maken.

De cursussen worden gegeven op het Pro Persona park in Wolfheze (goed te bereiken met auto of trein). Deze locatie biedt plaats aan volwassenen en ouderen met een psychiatrische zorgbehoefte. De afstand tussen het park en de samenleving en daarmee de mensen met én zonder psychiatrische kwetsbaarheden, kan soms groot zijn. Aan de hand van workshops gaan we op zoek naar verbinding. 

Je kan je aanmelden voor de workshop (of een van de andere) via: https://qrco.de/kunstzinnig
Tijden: 10.00 – 13.00
Kosten: €35,- per workshop (gratis voor mensen die in behandeling zijn bij Pro Persona of een andere instelling)
Overig: inclusief aansluitende lunch! 

 

Terug van verlof!

24-07-2023

Hoera! Op 4 april is ons dochtertje geboren! Na te hebben genoten van de eerste weken samen begin ik langzaam weer met het oppakken van werk op mijn atelier. De zomer periode zal ook deels nog in het teken van samen vakantie vieren staan. Vanaf september kan ik weer nieuwe opdrachten aannemen – dus mail mij gerust bij interesse!

 

Bijna met verlof: nieuwe opdrachten eind mei

15-02-2023

De maand februari vliegt voorbij en dat vind ik fijn, want vanaf maart ga ik met zwangerschapsverlof! Dit betekend dat ik t/m eind mei niet meer aan opdrachten zal werken. Tot die tijd is ook mijn webshop gesloten.

Mocht je voor ná die tijd opzoek zijn naar een illustrator (ik!) en wil je alvast weten wat de mogelijkheden zijn? Mailen of opdrachten inplannen kan natuurlijk altijd – het antwoord zal wellicht iets langer op zich wachten, maar ik zie uit naar de samenwerkingen na mijn verlof.

 

18/12 Kerstmarkt @ Uitgeverij Loopvis

15-12-2022

Vind mij en andere makers op zondag 18 december bij de Loopvisserij in Arnhem!

Terwijl in de binnenstad van Arnhem de grootste kerstmarkt van het oosten woedt, houden wij het knus en klein. Een indoor kerstmarkt met alleen maar stand van makers en andere creatieven. Denk aan zeefdrukken, live gepersonaliseerde kerstballen, soep, zoete baksels, creaties van droogbloemen, shirts en truien en nog veel meer moois.

This year’s Christmascards!

08-12-2022

Jaaa ook dit jaar heb ik weer een nieuwe kerst-winter-feestdagen kaart gemaakt om te versturen naar je geliefde.

Het is een set van 3 kaarten, die samen aan elkaar gepuzzeld één lange feestelijke diner tafel vormen.

Te koop per set: €6,50*

2 sets: €12,50*

3 sets: €18,50*

Lokaal én helemaal duurzaam gedrukt op 350grams gerecycled papier.

Stuur mij een mailtje of berichtje om te bestellen!

kerstkaart

*exclusief verzending

12/11 Workshop Monoprints op papier

14-10-2022
Op zes zaterdagen worden er de komende weken op het Pro Persona park in Wolfheze diverse workshops gegeven. Een van deze workshops zal ik geven; de workshop Monoprints op papier.
Voor aanmeldingen en meer info klik HIER.
Wil jij kunst maken met een melkpak en een pastamachine? Tijdens deze workshop experimenteer je met druktechnieken om tot mooie composities te komen.
Hoe creëer je met oude melkpakken en een pastamachine een serie kleine kunstwerken? Tijdens de workshop gaan we aan de slag met een aantal eenvoudige druktechnieken die zorgen voor verrassende resultaten. Door te graveren, knippen en te snijden experimenteren we met de mogelijkheden van de technieken en gaan we op zoek naar interessante composities. We combineren beeldende tegenstelling zoals bijvoorbeeld abstract – figuratief, lijn – vlak, organisch – geometrisch, etc. om tot balans in beeld te komen.
Aan het eind van de workshop maak je een selectie van 3-5 kleine werken die samen een serie vormen. Laat je verrassen door de spontaniteit en gevoeligheid van afdrukken maken op papier!
De workshop wordt afgesloten met een gratis lunch.

 

22/10 De Arnhemse Kinderboekwinkel

13-10-2022

Zaterdagmiddag 22 oktober zijn schrijver Mary Heylema en ik weer op pad met haar boek Aangespoeld, dat ik illustreerde.

Mary komt vertellen over het verhaal van het koppige Noorse meisje Betzy. Ik zal vertellen over het tekenproces, live tekenen en zo Betzy nog een beetje meer tot leven wekken.

We zijn vanaf 14:30 tot 16:00 aanwezig: Weverstraat 26 Arnhem. Zie ik je daar?

 

The Big Draw Arnhem

15-09-2022

The Big Draw vindt dit jaar plaats in Arnhem van 15 t/m 18 september en ik teken mee! 🙂 Tijdens dit tekenfestival vind je door de hele stad tekenaars die de ramen van ondernemers vullen. Mijn werk kun je dat weekend en erna bekijken bij de Odin op de Steenstraat.

 

28/05 boekpresentatie De Utrechtse Kinderboekwinkel

20-05-2022

Op 28 mei zijn Mary Heylema en ik in De Utrechtse Kinderboek winkel om te vertellen én te tekenen over ‘Aangespoeld’, Betzy, de zee en stoere verhalen.

Zien we je daar!?

 

boekpresentatie Aangespoeld

01-04-2022

Op 18 maart was de boekpresentatie voor ‘Aangespoeld’ in het Museum Tromp’s Huys op Vlieland. Voor het nieuwe boek, geschreven door Mary Heylema (waarmee ik vaker samen werk), illustreerde ik de cover en een aantal illustraties voor het binnenwerk.

Het boek gaat over ‘zee-schilderes’ Betzy Akersloot-Berg, die woonde in het Tromp’s Huys op Vlieland. Mary schreef een prachtig fictief verhaal over de jeugd van stoere Betzy en hoe ze na een schipbreuk op Vlieland belande. Een verhaal over de zee en de kracht van verbeelding.

 

 

27/03 – Markt Arnhem

21-03-2022

Jaaa het is weer zo ver! a.s. zondag 27 maart sta ik weer eens op een markt.  De Zeldzaam Mooi Markt dit keer, in Sonsbeekpark.

Ik verkoop er kaarten en prints van mijn werk, maar ook kleine originele werken. Samen met een boel andere kramen vind je me die dag -hopelijk- in het zonnetje.

Kom je iets moois uitzoeken of gewoon even hoi zeggen?:)

 

Nieuwe kerstkaart

12-12-2021

Deze schaapjes in de sneeuw vind je op de postkaart die ik voor dit jaar maakte om te versturen tijdens de feestdagen, of eigelijk op ieder ander moment in de winter!;)

Een setje van 5 kaarten + 5 enveloppen kost €10,- en die koop je hier!

 

Nieuw verkooppunt: Antier Collected

01-12-2021

Een aantal van mijn kaarten en prints shop je nu via de online concept store Antier Collected. Tussen prachtige (vintage) producten voor in je huis en het dagelijks leven. Ook vind je er onderstaande ets, in kleine oplage, dus neem gauw een kijkje!

 

De Design Shop DDW

16-10-2021

Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven van 16-24 oktober vind je De Design Shop, een jaarlijks terugkerende pop-up shop. Mocht je in de buurt zijn, ga vooral even langs want je vind er een boel moois, o.a. prints en kaarten van mijn werk! Je vind de shop in de hal van het centraal station.

 

Website update

09-10-2021

Wat leuk dat je op mijn website bent beland! Ik heb hier zelf al maaanden (jaren?) geen tijd in gestoken, en daarom is mijn portfolio ook niet zo up to date hier!

Ben je benieuwd naar waar ik mij nu o.a. mee bezig houd? Volg me dan op instagram , hier deel ik opdrachten, projecten, maar ook kijkjes achter de schermen, experimenten en meer over mijzelf.

Ergens in de komende maanden wordt deze website vernieuwd en aangevuld, dus dan is ‘ie een bezoekje hopelijk weer meer dan waard;)  Voor samenwerkingen kun je me natuurlijk altijd mailen.

Plint 2022 agenda & kalender

04-10-2021

Jaaa, voor je het weet is het al weer 2022! Mocht je voor het nieuwe jaar opzoek zijn naar een agenda, mijn werk heeft de eer om weer (net als in 2018) op de omslag van de jaarlijkse Plint agenda te staan. Daarnaast vind je mijn werk ook maar liefst 11 keer terug in de Plint poëziekalender voor 2022. Je kunt ze kopen via Plint of je locale boekhandel.

 

Nieuw verkooppunt: IINE store

26-04-2021

Oh wat ben ik blij! Mijn werk is nu te koop tussen al het moois in de webshop van IINE store , een shop met prachtige en originele cadeautjes voor kleine en grote mensen.

Je vind er onder andere postkaarten en originele etsjes van mij terug.

 

Working on: a baby!

01-07-2020

Tijd voor verlof! In augustus verwacht ik een kindje en daarom zal ik t/m eind oktober niet beschikbaar zijn voor opdrachten en samenwerkingen. Heb je voor daarna al ideeën of andere vragen; mailen kan natuurlijk altijd! Houd er rekening mee dat mijn antwoord iets langer op zich laten wachten dan normaal (tot die tijd is ook mijn webshop tijdelijk gesloten..!)

 

Kerstkaart set van 5

15-11-2019

Woeiii, ze zijn binnen! De kaarten van dit winterse landschap. Je koopt ze per stuk+envelop voor €2,50 of een setje van 5 kaarten+5 enveloppen voor €10,00. Je vind ze in mijn webshop of stuur me een mailtje!

 

Maak je eigen Poëzieposter

10-07-2019

Samen met Mary Heylema geef ik komend najaar de cursus Maak je eigen Poëzieposter, in vier avonden. Onder leiding van dichter Mary Heylema werk je aan een gedicht. Daarna maak je daar samen met mij een passende illustratie bij. Je gaat naar huis met je eigen poëzieposter. Ervaring niet nodig, in iedereen leeft poëzie! 

– in Utrechtse Kinderboekwinkel Ganzenmarkt 10, Utrecht
– op 12/9, 26/9, 3/10 en 17/10 , 19.00 – 21.00 uur
– kosten cursus: €160,-, incl. materiaal en koffie/thee
– aanmelden: info@maryheylema.nl

poezieposter

Le Bazarre markt: 23 juni

12-06-2019

 

Op zondag 23 juni tovert RAUM weer om tot een Berlijnse proeftuin waar Le Bazarre een vast onderdeel van uitmaakt. Mij en mijn werk vind je op de markt van 12:00-18:00! Tot dan?

Nieuwe webshop: Etsy

01-06-2019

Sinds mijn Tictail webshop gesloten is ben ik begonnen met het inrichten van mijn nieuwe webshop via Etsy. Super fijn als je me hier wilt supporten door iets te kopen en een review achter te laten, zodat deze webshop ook weer een beetje opstart!

Nog niet alle producten zijn geupload, dus mocht je nog iets zoeken maar het niet vinden; stuur me een berichtje, (bijna) alles is mogelijk!

 

etsy webshop

Beeld voor Tijdschrift Ei

10-05-2019

 

Een nieuw verhaal voor Tijdschrift Ei , geschreven door Levi Jacobs, is voorzien van mijn geschilderde landschappen. Je leest (en ziet) het hier: De Driehoek.

 

Final sale Tictail

28-03-2019

Vanaf 1 april sluit Tictail zijn deuren, en zo ook mijn webshop.

Tot die tijd krijg je met de code “BYETICTAIL” 30% korting op je bestelling! Inmiddels werk ik aan de verhuizing van mijn webshop, waar je hopelijk vanaf begin mei weer terecht kan voor mijn prints, kaarten en originele werken. En, mailen mag natuurlijk ook altijd!

 

Nieuw verkooppunt!

28-02-2019

Hoewel Tictail haar (webshop)deuren sluit en ik dus bezig ben met een (online) verhuizing (SALE in de shop!), kun je mijn werk nu ook offline kopen bij de leuke winkel De Familie Fabriek in Culemborg!

 

Plint Pop Up Shop

07-12-2018

Van 13 t/m 23 december opent Plint een Pop Up Shop aan de Haarlemmerdijk in Amsterdam. En ik mag mee doen! Naast mijn werk op & in diverse Plint producten, vind je er ook mijn eigen prints, geprint op 100% gerecycled papier. Dus mocht je die dagen in (de buurt van) Amsterdam zijn, neem een kijkje en koop er je kerst cadeautjes.

 

13 t/m 23 december, Haarlemmerdijk 48 Amsterdam

Le Bazarre Markt – 11/11

28-10-2018

Op 11 november, tijdens het internationale festival Le Guess Who, organiseert Le Bazarre weer een gezellige en knusse markt. Dit keer op het Domplein in Utrecht en daar vind je mij met een kraam. Ben je er op tijd bij en kom je vast cadeautjes uitzoeken voor de decembermaand?

 

Expositie Rabarber

19-10-2018

 

Tot en met het einde van dit jaar vind je maar liefst 21 van mijn originele werken geëxposeerd bij Rabarber. Voor de expo maakte ik een selectie van 5 vrouwen. Iedere vrouw ‘plaatste’ ik in een omgeving; een woonkamer, uitzicht, landschap… Ik vind het interessant hoe door verschillende beelden naast elkaar te plaatsen, er een (ander) verhaal ontstaat, wat ook nog veranderd op basis van de perceptie van de kijker. Neem jij ook een kijkje? Ik hoor graag wat je er van vond!

 

10/2018 – 01/2019 : Zadelstraat 20, Utrecht

postcards zijn er ook te koop, á €2,50 per stuk

Plint & Friends @ DDW

 

Vanaf 20 t/m 28 oktober opent Plint de deuren voor P L I N T & Friends tijdens de Dutch Design Week, waar ik met mijn werk onderdeel van uit mag maken. Je vindt mijn prints en werk van andere ‘plint friends’ op de Sectie C. Elke dag open!

 

20 t/m 28 oktober: Sectie C Daalakkersweg 4-42, Eindhoven

RAUM markt 23/09

11-09-2018

RAUM Markt Utrecht

 

RAUM is jarig en wie jarig is trakteert op een festival! Op 23 september organiseert RAUM het Formplaats Festival. Met hapjes, drankjes, muziek, workshops én markt. En daar vind je mij! Van 12:00 tot 17:00 verkoop ik mijn werk van achter mijn kraampje.

Zie ik je daar?

Formplaats festival | RAUM | Berlijnplein 520, 3541 CN Utrecht

Interview Thalamus magazine

20-08-2018

Het Spaanse online Thalamus Magazine interviewde mij over mijn werk. Je leest het interview – in het Spaans – onder de categorie ‘Ilustración’.

 

 

Kinderverhalentraject

30-05-2018

Leuk nieuws! Onlangs werd ik geselecteerd om mee te doen aan het Kinderverhalentraject van Rose Stories. Samen met een auteur zal ik gaan werken aan een verhaal. In het najaar van 2018, krijgen de deelnemers de gelegenheid hun verhaal te pitchen bij producenten uit verschillende vakgebieden tijdens het Cinekid Festival 2018. Het kinderverhalentraject van stichting ROSE heeft tot doel het huidige kindermedia-aanbod van 4-12 jaar inclusiever te maken. Ze willen kinderen van alle achtergronden bereiken met diverse verhalen. Zoals schrijfster en literair pleitbezorger Sharron McElmeel het verwoordt: “Kinderen hebben behoefte aan zowel spiegels als ramen. Veel gekleurde kinderen zien de wereld alleen via ramen en zij hebben spiegels nodig. Andere kinderen zien alleen spiegels en zij moeten de wereld ook door ramen leren zien.”

 

Originele in de webshop

12-05-2018

 

Regelmatig krijg ik de vraag of mijn originele werken ook te koop zijn. Dit is bijna altijd wel het geval en vandaar dat ik heb besloten om er (beetje bij beetje) een aantal toe te voegen aan de webshop! Houd ‘m dus in de gaten, want ik zal de komende tijd regelmatig -oude en nieuwe- werken toevoegen. Mocht je interesse hebben in een werk dat je niet in de shop terug vindt? Stuur me dan even een berichtje, want de kans is groot dat ik deze nog wel heb liggen.

Vers van de pers

03-05-2018

Het is zo heerlijk als er weer nieuwe prints zijn gedrukt! De geur, het papier, de kleuren, ik word daar zo blij van! Mijn prints laat ik drukken bij Libertas Pascal in Utrecht, op fietsafstand van mijn studio. Ik vind het heel fijn dat ik met iemand kan praten over wat ik wil, op welk papier, hoe het er uit moet komen te zien en dat ze met je meedenken. Ik vind een goede kwaliteit erg belangrijk en daarbij probeer ik ook zulke natuurvriendelijke en duurzame beslissingen te maken wat betreft papier, materiaal, verpakkingen, etc. De prints laat ik drukken op 300 grams Cocoon Offset, dit is een 100% gerecycled papier dat een heel klein beetje grijzig is en mini spikkeltjes in zich heeft. Mooooi vind ik! In mijn webshop zijn de prints dus weer aangevuld, zijn er nieuwe en zijn er ook hele grote!

 

Snorfestival markt

25-04-2018

snor festival poster

 

Over een maand is het zo ver. Op 26 mei organiseert de Snorfabriek een Voorjaarsfestival bij @vechtclubxl, Europalaan 2B in Utrecht. Tussen 12 en 18 uur vind je mij en mijn werk op de markt!

Wat je er nog meer kunt doen? rondlopen, naar de wc, koffiedrinken, tekenen, dansen, snoepen, ijsjes eten, picknick wedstrijd winnen, rare muziek luisteren, jongleren, je schoenen uitdoen, streetdancen, balanceren, relaxen, zingen, knippen, plakken, neuriën, filmen, fluiten, verven, ukelele spelen, kleuren, niks doen, illustreren, tafelvoetballen, limonade of bier drinken of iets heel anders, goochelen, invlechten, handlezen, foto’s maken, prijzen winnen, schminken, …………………

 

Workshop: woord en beeld

31-01-2018

plint kerstkaart

Gedicht door Mary Heylema – Beeld door Milou Trouwborst

 

Soms wil je én schrijven én beeldend bezig zijn… Bij de korte cursus Poëzieposter maken  kan het allebei! Op de eerste avond schrijf je o.l.v. schrijver en dichter Mary Heylema een poëtische tekst. Op de tweede avond maak je daar o.l.v. beeldend kunstenaar Milou Trouwborst een beeldende reactie op. Je gaat naar huis met je eigen poëzieposter.

De eerste bijeenkomst is op 5 april van 19.00 – 21.00 uur.
De tweede bijeenkomst is op 12 april van 19.00 -21.00 uur.

Kosten: €67,50 voor twee avonden, inclusief materiaal.

Lokatie & meer informatie: Kinderboeken winkel Utrecht
Aanmelden kan via info@kinderboekwinkelutrecht.nl

 

Happy 2018!

02-01-2018

Gelukkig nieuw jaar!

Op 1 januari van dit nieuwe jaar kwam ik terug van een maand lang tijd doorgebracht te hebben in het prachtige Vietnam. Nu zit mijn hoofd vol. Vol ideeën en projecten waarmee ik het liefste zo snel mogelijk begin. Ook begin ik dit jaar met een cursus pottenbakken, wat ik al heeel lang wilde doen, en hoop op nog veel meer vlakken creatief bezig te zijn en me te ontwikkelen (nr. 1 inspiratie uit Vietnam: eten/koken).

Voor nu; de webshop is weer open en ik zal mijn mailtjes weer beantwoorden ;-)!

 

 

Tot volgend jaar!

01-12-2017

Het is december! Eindelijk! En dat zeg ik niet omdat ik zo veel van alle feesten houd. Stiekem ontvlucht ik ze dit jaar zelfs, want; de hele maand december piep ik er tussenuit in… Vietnam!

 

Mijn mailtjes* ga ik niet snel beantwoorden en in mijn webshop is alles helaas “uitverkocht”. Een kerstcadeautje kopen bij mij kan dus niet meer..

 

Wil je een beetje op de hoogte blijven van wat ik deze maand wel uitspook? Je kunt me volgen op Instagram, misschien dat ik daar af en toe wel iets van mij laat horen.

 

Tot daarna!

 

 

 

 

Dichter 6.

18-11-2017

Hoeraaaa! Het zesde nummer van DICHTER. is er! Extra bijzonder voor mij, want alle prachtige gedichten worden afgewisseld met beelden van mijn hand.

Meer info? Kopen, kijken, lezen? Ga naar hier!

 

 

Le Bazarre markt

20-09-2017

Het kan nog net! Op de markt staan. Dit keer vind je mij en mijn werk in de Snorfabriek (overdekt!) tijdens het Snor festival op de Le Bazarre markt. Tot dan?

 

Plint agenda

20-08-2017

Voor de vroege vogels; de PLINT agenda 2018 (met omslag beeld door mij!) kun je nu al vast kopen, mét korting! 

 

Le Bazarre markt – 1 juli

26-06-2017

Op 1 juli kun je mij weer vinden op de Le Bazarre markt in Utrecht, dit keer tijdens de lancering van RAUM! Meer info: www.lebazarre.nl

 

You have my word.

15-06-2017

Op dinsdag 20 juni organiseren Dreaming of Syria en Mooie woorden een bijzondere avond in de Club Nine van TivoliVredenburg. Syrische en Nederlandse literatuur en cultuur wordt samengebracht doormiddel van storytelling, muziek, overeenkomende sprookjes, prachtige oude en nieuwe gedichten en getalenteerde (jonge) schrijvers.

Meer info

Met veel plezier ontwierp ik voor dit evenement de beelduitingen:

 

Le Bazarre markt – 11 juni

05-05-2017

Op 11 juni sta ik op de leuke Utrechts’ reizende markt Le Bazarre, samen met een boel andere makers en verkopers. Zie ik je daar?

 

It’s Nice That

26-10-2016

It’s Nice That schreef op hun website een stukje over mijn werk, je leest het hier !

 

Expositie Kapitaal Utrecht

16-09-2016

Dit weekend kun je mijn werk ‘dit is (g)een verhaal’ bekijken tijdens de Expo ‘Round 2’ in Kapitaal. Zie ik je daar?

 

Expositie ’t Koffiekafeetje

21-01-2016

Vanaf 1 februari t/m 1 april is mijn werk te zien in ’t Koffiekafeetje in Arnhem. En kom ook langs tijdens het Art Release Arnhem Festival, waar ik met deze expo onderdeel van uit maak.