De benen van Petrovski

2016 / in opdracht

 

Voor het chapboek ‘De benen van Petrovski’ mocht ik de cover illustreren. Het non-fictieve verhaal is geschreven door Lisa Weeda in samenwerking met Wintertuin. Het beeld is gecreëerd door het gebruik van monotype, diverse schetsen van elementen uit het boek heb ik over elkaar heen gelegd en zo is het uiteindelijke beeld ontstaan.

We moeten gewoon een doekje over de hele boel halen en dan kan alles weer beginnen. We knippen zestien jaar uit de tijd, verzamelen al het originele meubilair bij elkaar en doen de lampen aan, de muziek, de deuren open. Vova serveert drankjes in de foyer, ik hang de jassen van bezoekers onder de ijzeren nummerplaatjes aan de kapstokken.

De benen van Petrovski is de literaire weerslag van twee reizen die Lisa Weeda maakte naar en door Oekraïne, het land waar haar grootmoeder vandaan komt en waar nog een groot deel van haar familie woont. Het is een verhaal over kansen zien en kansen nemen, over generatiegenoten en hun onzekere toekomst, over een land waarvan Lisa niet zeker weet of ze zich er thuis mag voelen

Bestel hier een exemplaar voor jezelf of voor iemand anders.

For the chapbook ‘De benen van Petrovski’ I was asked to illustrate the cover. The non-fiction story is written by Lisa Weeda for Wintertuin. The image is created by using the monotype technic. I used various sketches from elements from the book, which I combined and lead to the final illustration.